40 új, adalék és tartósítószermentes termék a Fornettinél
A kecskeméti Fornetti Kft. hagyományos kézműves módszereken alapuló technológiát fejlesztett modern pékipari körülményekre.
Bánhidi Attila tájékoztatása szerint a cég kifejlesztett egy sütőélesztő-felhasználást csökkentő egyedi, úgynevezett íz-kovászt, amelynek alapanyaga a Tokaj-Hegyalja pincéiben aszúbornak készülő mustból kinyert élőflóra.
Ez lehetővé teszi, hogy adalék- és tartósítószer-mentes, bakteriális kovászolású kenyérrel és péksüteményekkel bővítse termékpalettáját. Mindezt a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében elnyert közel 136 millió forintos uniós támogatás segítségével.
A projekt keretében kísérleti gépsort hoztak létre, majd ipari gyártásra alkalmas berendezést is üzembe helyeztek. A következő időszakban már mintegy 40 új termék árusítását kezdik meg.
A Fornetti Kft. teljes egészében magyar tulajdonú társaság. Franchise üzleteinek száma Magyarországon 2200, a külföldiekkel együtt csaknem 5000. A Fornetti 2012. évi nettó árbevétele 12,6 milliárd forint volt, adózás előtti eredménye elérte a 748 millió forintot. A cégcsoport munkavállalói létszáma folyamatosan növekvő, Magyarországon jelenleg közvetlenül 760 embert foglalkoztat. (MTI)
****
A Fornetti felkerült a Magyar Innovációs Index (INNDEX) figyelőlistájára
Innovatív cég? Itt találja: Magyar Innovációs Index (INNDEX)
Az INNDEX megmutatja, hogy melyek azok a vállalatok, cégek, szervezetek, amelyek az üzleti célú innováció területén a legjobban teljesítenek - és miért...
INNDEX: Új cég a Magyar Innovációs Indexben - NetLock Kft. >>>