Itt a magyar cider: íze, mint a levendula
A csopaki Tamás Pince legújabb innovációja a levendulás cider- ilyen ízben ez a terméktípus még nem készült.
Bár a magyarországi cider fogyasztás robbanásszerűen nőtt az elmúlt években, a hazai gyártók eddig -kevés kivétellel- nem jeleskedtek saját fejlesztésű termékkel. A csopaki Tamás Pince most a balatoni főszezonra időzítette, hogy új fejlesztéssel rukkoljon elő a trendivé vált termékkörben. A cég a Levendula Cider-t néhány Magyar Tenger környéki üzletben, illetve saját boltjában és webshopján fogja értékesíteni.
A Levendula Cider normálnak számító 4,5%-os erősségű és a társaság 0,75 literes kiszerelésben dobta piacra- értesült a welovebalaton.hu. Tamás Ervin tulajdonos azoknak ajánlja terméküket, akik szeretik a habzóbort, de valami könnyebbre és egy új ízre vágynak. A cider enyhén fanyarkás, illatos és szénsavas. A piaci megjelenés egyébként nem előzmények nélküli, az italgyártó 2 éve kezdett bele a ciderrel való kísérletezésbe.
Az északi part borvidékén található Tamás Pince- amellett, hogy borászatként funkcionál több más termékcsoportban- például zselék, szörpök és gyógynövények- kuriózumokkal bombázza a piacot. A slágernek számító levendula szörpök mellett árul például menta- és pitypangszörpöket, valamint cékla és citrom chutney-kat is.
A vállalat csak természetes anyagokból- szintetikus tartósítószer, mesterséges színezőanyagot, ízfokozókat és aromák használata nélkül- készíti termékeit. Emellett nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, például az áram- és melegvíz ellátását napenergia használatával fedezi. (Kép-hang: MarketingInfo)