Nemsokára édességgel is védhetjük fogainkat?
Nemsokára olyan molekulát dobnak piacra, amit bármely termékbe bele lehet keverni, így szuvasodásmentessé teheti fogainkat.
Az amerikai Yale Egyetem és a chilei Santiagói Egyetem munkatársai frappánsan a Keep 32 - vagyis Tarts meg 32-t - nevet adták az általuk kialakított vegyületnek, amely állításuk szerint a fogkrémtől a szájvízig bármilyen fogápolási termékbe, sőt, úgy általában bármilyen termékbe bekeverhető. Magyarul nincs már messze az olyan édesség, ami felér egy fogmosással.
A molekula működésének egyetlen feltétele, hogy legalább 60 másodpercig a szájban maradjon, ugyanis épp ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy véget vessen a Streptococcus Mutans uralmának, ezzel néhány órára szuvasodásmentessé téve a fogakat.
Maga a kutatás még 2005-ben kezdődött, immáron pedig 14-18 hónapon belül piacra kívánják dobni a fejlesztést - mi pedig csak remélni tudjuk, hogy a fogorvosoknak így sokkal kevesebb dolga marad, és egyetlen gyereknek sem kell már végighallgatnia azt, hogy az édesség nem tesz jót a fogaknak. (retail.hu, kép valami retroblog)
Stimoráljuk a hírös magyar szürkeállományt - Fogmanók munka nélkül: a Keep 32 hazavágja a támadó mutánsokat
2012.07.18. 05:00 Üzletfejlesztés
Szólj hozzá!
Címkék: kutatás piac fejlesztés édesség fog fogorvos molekula yale vegyület magyar szürke szuvasodás fogmanó streptococcus keep 32 szuvasodásmentes szájvív piacra kívánják dobni streptococcus mutans
A bejegyzés trackback címe:
https://uzleti-innovacio.blog.hu/api/trackback/id/tr724663522
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.