Újra hódítanak a hazai ízek
Ismét kézműves termékeket kóstolgathatnak a látogatók március 9. és 11. között a Kézműves Magyar Ízek Vásárán.
Egyéves lett a Kézműves Magyar Ízek Vására kezdeményezés, amely eddig megközelítőleg 130 magyar termelőnek adott lehetőséget arra, hogy megismertesse magát a vásárlókkal. Március 9–11. között újra benépesedik a budapesti Millenáris B épülete, ahol a több mint ötezer ízt most nem termékkategóriánként, hanem a magyarországi és a határon túli magyar régiók szerint csoportosítják: Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúl, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék.
A vásárlók így együtt kóstolhatják például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi füstölt pisztránggal, s akár fél nap alatt eljuthatunk a szatmári szilvától a szegedi paprikáig.
A szervezők folyamatos színpadi főzőshow-val is készülnek, ahonnan ötleteket is meríthet a közönség egy-egy hétvégi menühöz.
A tavalyi év elején bejelentett kezdeményezés már két sikeres vásárral is büszkélkedhet, s népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy ez idáig a 30 ezer vásárló összesen 150 millió forinttal segítette a magyar termelőket. Az esemény legjobb termelőit minden alkalommal a közönség választotta meg, 2011 őszén pedig megszületett Magyarország kedvenc ízkosara is a vásáron árusított ízkategóriák győzteseiből.
A rendezvény napi forgalma eléri egy közepes szupermarketét: a háromnapos eseményen ugyanis naponta átlagosan 25 millió forintért szereztek be száz százalékban magyar készítményeket a látogatók. A vásár belépője pedig a későbbiekben teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban. (ÉlelmiszerOnline,/Élelmiszer.hu)