Otthon készíthető joghurtot fejleszt egy magyar startup
A probiotikus joghurtkultúrát tartalmazó, tejhez adható termék szabadalmaztatása hamarosan kezdődik. A sorozatgyártás idén nyáron kezdődik.
Otthon, akár a boltokban kapható dobozos tejből is készíthető joghurt egy szabadalmaztatás előtt álló kiegészítő élelmiszer segítségével, amelyet még idén piacra kíván dobni a terméket fejlesztő magyar startup. A tejhez adott porból előállított joghurt a gyógyhatású készítményekéhez nagyon hasonló, többek között immunerősítő, betegségmegelőző hatást fejt ki a szervezetben – mondta a Napi Gazdaságnak Vidákovics Attila, a fejlesztő Bisztromatika Kft. tulajdonosa. A terméket alkotó összetevők hatását már korábban számtalan kutatóintézet vizsgálta és igazolta - tette hozzá.
"Amerikában egy farmon dolgoztam a kilencvenes években, hazaköltözésem után pedig hobbiból, egy félig konyhaként, félig házi laboratóriumként működő kisüzemben készítettünk barátaimmal tejtermékeket, családi felhasználásra. 2010-ben találtunk egy érdekes német terméket, ami nekünk is ötletet adott, és elkezdtünk komolyabban kísérletezni. Az eredményeket megmutattuk a Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet kutatóinak, akik érdekesnek találták az ötleteinket, így elkezdtünk közösen dolgozni" - mondta az indulásról a cégvezető.
A kifejlesztett étrend-kiegészítő olyan természetes eredetű összetevőket tartalmaz a probiotikus baktérium törzsek mellett, amelyet ebben a formában még sehol sem használtak. Két héten belül a szabadalmi hivatal elé is kerülnek a kutatási eredmények. "A szabadalmi eljárást megelőző újdonságkutatáson túl vagyunk, beigazolódott, hogy az ötletünk egyedi, ilyen formában még senki sem próbálkozott a jótékony hatású baktériumkultúra szervezetbe jutattásával" - mondta a a cégvezető.
Az étrendkiegészítőt a tejbe kell tenni
A tejbe önthető élelmiszer-alap összetétele egyelőre üzleti titoknak minősül - a fejlesztő csak annyit árult el, hogy módszerüknek köszönhetően a kész joghurtban található probiotikumok sokkal intenzívebben fejthetik ki hatásukat az emberi szervezetben. "A piacon jelenleg is kapható sokféle probiotikus kultúrát tartalmazó tejtermék, a miénk viszont egyedi lesz" - fogalmazott Vidákovics Attila.
Mivel a szabadalmi eljárás megkezdése után azonnal védettséget élvez a termék, a sorozatgyártást is szeretnék idén nyáron megkezdeni. Kockázati tőke bevonására jelen pillanatban nincs szüksége a vállalkozásnak, de számolnak azzal, hogy később külső forrásokat kell találni a gyártóbázis fejlesztéséhez. Vidákovics Attila szerint a Nemzeti Innovációs Hivatal közreműködésével jelenleg felmérik a pályázati lehetőségeket. Az első évben 120 ezer tasak táplálékkiegészítő gyártását tervezik, a terméket valószínűleg a Magyarországon működő nagyáruházak polcaira is eljuttatják. (napigazdaság.hu)
Ami nem startup, az nincs
2014.05.09. 12:33 Üzletfejlesztés
Szólj hozzá!
Címkék: pályázat startup termék vállalkozás kockázati tőke kutató étrendkiegészítő immunerősítő védettség pályázati lehetőség sorozatgyártás magyar startup étrend-kiegészítő szabadalmi eljárás joghurtkultúra szabadalmaztatása dobozos tej bisztromatika
A bejegyzés trackback címe:
https://uzleti-innovacio.blog.hu/api/trackback/id/tr246142109
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.