Átadták a Pikker Kft. bólyi húsüzemét
A húsz évvel ezelőtt alakult magyar tulajdonú és Mohácson vágóhidat működtető vállalkozás a 400 millió forint európai uniós és kormányzati támogatást élvező fejlesztésnek köszönhetően már nemcsak tőkehúst, hanem minőségi húskészítményeket is elő tud állítani. Ehhez 90-ről 160-ra növeli alkalmazottainak létszámát, és az évi 70-80 ezer helyett 100 ezer sertés feldolgozását tervezi.
Miskolczi Imre arról szólt, hogy a kezdetben 17 alkalmazottal induló cég 1999-ben építette fel mohácsi vágóhídját, 2000-ben állatifehérje-újrahasznosító üzemét. A bólyi húsüzem-beruházás egy, korábban szintén a húsipari vállalkozásnak otthont adó épület átalakítása, kibővítése révén vált valóra.
Az ügyvezető az MTI-nek elmondta: a 4800 négyzetméter alapterületű húsüzem naponta 150 tonnányi félsertés csontozására, feldarabolására, 90 tonna húskészítmény, 5 tonna zsiradék és 7 tonna előkészített hús előállítására, csomagolására képes.
Miskolczi Imre megjegyezte, hogy a cég éves nettó árbevétele 2009-ben 4 milliárd forint, tavaly 3,5 milliárd forint volt. (MTI/mixonline, rövidítve)