Chokizz!
A Magyar Innovációs Alapítvány a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj keretén belül elismerésben részesítette a chocoMe Kft.-t.
A díjat a vállalat a „chocoMe egyedi igények szerint elkészített kézműves csokoládék” kapta, melyet jelentős innovációnak minősített a szövetség. Az elismerő oklevelet dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, egyben a XIX. Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottságának elnöke, valamint prof. Závodszky Péter akadémikus, egyben a Magyar Innovációs Alapítvány kuratóriumi elnöke adták át Mészáros Gábornak, a chocoMe Kft. tulajdonosának.
A 2010-ben elindult chocoMe termékfejlesztésnek köszönhetően a táblás csokoládé olyan különleges feltétekkel készülhet, mint a Hawaii-ról érkező fekete tengeri só, a brontei pisztácia, a Goji bogyó, a narancsosbors fűszerkeverék, a kandírozott rózsa-, jázmin- vagy ibolyaszirom, a 23 karátos aranypelyhek, a liofilizált gurulós málna, meggy, eper, őszibarack, vagy akár a Haribo gumimaci. A csokoládéra szánt feltétek a liofilizált gyümölcsök, fűszerek, magvak, különleges feltétek, dekorációk kategóriákba tömörülnek, és ezekből maximum öt feltétet tudnak az érdeklődők a saját csokoládéjukon elhelyezni, a teljes lehetséges variációk száma eléri a 60 milliót. (maipiac)