Zwack innováció: Bemutatkozik az Unicum Barista
Közel hároméves termékfejlesztés után kerül a boltok polcaira a Zwack Unicum család legújabb tagja. Az arabica kivonattal készülő, tölgyfahordóban érlelt Unicum Barista az évszázados hazai kávé- és alkoholkultúrát ötvözi. Az italkülönlegesség – amely megalkotása innovációs mérföldkőnek számít a cég életében – április elsejétől kapható a kiskereskedelmi üzletek kínálatában.
Mi a közös a magyarországi kávékultúrában és a Zwack Unicumban?
Mindkettő több évszázados múltra tekint vissza. A kávézás élményét már a török hódoltság óta élvezik a magyarok, míg a legenda szerint II. József császárt és magyar királyt először 1790-ben kínálta meg Unicummal udvari orvosa, dr. Zwack azzal a titkos recept alapján készülő gyógynövény likőrrel, amely napjainkig az egyik legnépszerűbbje Magyarországon.
A vállalat legújabb innovációja, az Unicum Barista a hagyományok tiszteletével, de a mai trendeknek megfelelően egyesíti a reggelek állandó kísérőjét és a legendás gyógynövénylikőrt. Az italkülönlegesség fő alkotóelemei az Unicum és az arabica kávé, amely végleges karakterét a tölgyfahordós érleléssel nyeri el.
Gyerekkorom óta azt láttam a családomban, hogy a kávé- és az Unicum-fogyasztás rituáléi nagyon hasonlóak: a pillanatnak adózva, az ital ízét és aromáját élvezve itták ebéd után az espressót, vagy a keserűlikőrt, ha összeültünk esténként beszélgetni. Régóta gondolkodtunk már azon, hogy az Unicumot kávéval ötvözzük, és nagyon örülünk, hogy mások szerint is nagyon jól illenek egymáshoz ezek az alkotóelemek – mondta Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke.
A termékfejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek az ideális kávékomponens megtalálására: közel 30 kávékeveréket teszteltek Tóth Sándor többszörös bajnok barista segítségével.
Nagyon hosszú közös gondolkodás vezetett az Unicum Barista megalkotásáig, míg végül megtaláltuk azt a kávékeveréket, ami a legjobban kiegészíti az Unicum jellegzetes ízét. Egy Bányai László Costa Rica-i ültetvényéről származó, úgynevezett honey eljárással feldolgozott Caturra catuai variánst is felhasználunk, amelyhez a kávébabokat a rajtuk lévő mézes réteggel együtt szárítottuk – mondta a kávészakértő a termék kapcsán.
***
A Magyar Innovációs Index (INNDEX)
A Magyar Innovációs Index (INNDEX) létrehozásának célja az volt, hogy bemutassa az üzleti innovációban, üzletfejlesztésben élenjáró, innovatív cégeket és üzleti célú újdonságaikat. Az INNDEX ötletgazdája Fodor Zoltán.
A Magyar Innovációs Index cégei három kategóriában szerepelnek:
- "A" kategória (a céget független, külső audit minősíti innovatívnak),
- "B" kategória (a vállalkozás nem hitelesített, "gyorsaudit" alapján kerül értékelésre)
- és a "Figyelőlista".
Az Innovációs Index egyik legjelentősebb mutatója az Üzleti Érték Várható Változása (BVA). A BVA megmutatja, hogy mekkora valószínűséggel várható a jövőben jövedelmező innováció az adott cégtől. Gyakorlatilag a cég innovációs potenciálját és annak hatását az értékesítésre, eredményességre - illetve a cég üzleti értékére – jelzi.
A leginnovatívabb magyar cégek listája (teljes Magyar Innovációs Index - INNDEX) és az i7 + Innovációs Auditról, Innovatív vállalkozás minősítésről, bizalomépítésre használható Innovációs riportról részletes információ Fodor Zoltán szakmai igazgatónál igényelhető, telefon: (30) 866 64 85.