Zsuzsi barátnőm mindig csúnyán nézett rám, amikor azt mertem mondani, hogy az édesapja igazából karalábéból, meg kerti vegyeszöldségből főzeti a pálinkájukat... :-)
Amúgy. Ez. Egy. Cikk. A Blikkből...
Banánból készül a pálinka
Magyarország — Elképesztő újdonságokkal rukkolnak elő a magyar pálinkafőzdék. Az Agárdi Pálinkafőzde például banánból is készített már párlatot.
– Próbáltuk a fiatalabbakat a trópusi párlatainkon keresztül megismertetni a gyümölcsből készült tiszta italokkal – magyarázza Szokolics Ákos, a főzde kereskedelmi igazgatója.
Hasonló okok miatt vágott bele az újításokba a Brill Pálinkaház is.
– A legkülönlegesebb párlataink közé tartozik a spárga, a medvehagyma, a cékla és a sárgarépa – sorolja a siófoki főzde tulajdonosa, Krizl Edit.
A zamárdi Zimek Manufaktúra is több furcsasággal próbálkozott már.
– Virágokból, levendulából és bodzavirágból is készítettünk már párlatot – mondja Pach Gábor, a cég kommunikációs igazgatója. (Blikk)